Konipas

Konipas

Anotace: Báseň o konipasech :)

Sbírka: Jizerské ozvěny

Slunce mě dnes zavolalo zlatým hláskem
zlatými šípy vrhá světlo do krajů vzdálených
chtěl bych létat spolu s malým konipáskem
po azurovém blankytu jak smyslu zbavený

Jitřenko, ty nejjasnější dívko na cestu sviť
abych nezabloudil do končin bez kompasu
bez tvé pomoci bych neušel ani píď
do země která je plná krásných konipasů

Každý den létají za potravou malí ptáčkové
aby zasytila svá opeřená bříška naplněná hladem
škoda, že musí odletět do zimy takové
škoda, že můj dům není pro ně hradem
Autor Petr27, 29.11.2017
Přečteno 612x
Tipy 2
Poslední tipující: Frr, Anděl
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pétí - ach konipásci - jj, to jsou roztomilí ptáčci :):):)

30.11.2017 06:36:27 | Anděl

díky souhlasím :)

30.11.2017 23:00:32 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí