Zima v lese

Zima v lese

Anotace: Aneb jakto chodí v zimě v lesích

Sbírka: Po stopách vesnice

U nás v pobledlém lese sníh zaplétá
do větví bílé čepice z ovčí vlny
v čase,kdy poslední sýkorka odlétá
bude les peřin ještě dávno plný

Tiše děti už laně kráčí ke krmelci
děti neplašte mladé, ať mohou seno spásat
v tom salva zazněla a místní střelci
přišli k místu dvou uhynulých prasat

Laně s koloušky odběhly kamsi do křoví
jen rudé stopy ve sněhu cestu odhalí
ostatním zvířatům svůj strašný příběh dopoví
dřív, než pach krve stačí zavětřit šakali

Utíkaly nebohé laně ze zasněženého lesa
aby unikly ze spárů hladových šelem
chumelí se, jakoby se protrhla nebesa
tak jako sněží ve světě celém
Autor Petr27, 04.12.2017
Přečteno 737x
Tipy 1
Poslední tipující: Anděl
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pétí moc hezké. Ano, v zimě je v lese krásně ticho, jen šustění padajícího sněhu mezi větvemi je slyšet...

05.12.2017 06:47:58 | Anděl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí