Cesta k úsvitu

Cesta k úsvitu

Anotace: Báseň o svítání :)

Sbírka: Jizerské ozvěny

Noc právě zapřahá do uzdy své vraníky
luna,jež vypadá jak kolo od kočáru
než koně vypřáhne úsvit v ranní klid
bude slunce hořet jako při požáru

Cestou k úsvitu jsem znaven noční směnou
buď moje hladina a já tvojí pěnou
buď mým hlasem a já tvojí ozvěnou
buď mou prací a já tvojí odměnou

Úsvit jak lampy, jež v parku tmu krájí
postupuje oblohou k mráčkům bělavým
jenž se jehňátkům na louce podobají
co nové ráno přinese - jen Běla ví
Autor Petr27, 08.12.2017
Přečteno 643x
Tipy 4
Poslední tipující: Anděl, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pétí - jako vždy...nádhera.

09.12.2017 07:19:34 | Anděl

díky :)

10.12.2017 19:06:38 | Petr27

Ach to je tak nádhrné,Sluníčko Peti..ale k mráčkům, jež, nikoli jenž:-):*))

08.12.2017 23:23:21 | ROSA ŽIVOTA ZRAKEM VNITŘNÍM OSVÍCENA

u mužského rodu je tuším jenž a u ženského jež a mráček je mužského rodu .)

10.12.2017 19:05:11 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí