O čem zpívá les

O čem zpívá les

Anotace: Báseň o atmosféře v lese

Sbírka: Po stopách vesnice

Ach,jak hluboká je tvoje náruč
do níž toulám se sbírat odvahu
stromy, moji soudci oblékají se do taláru
to až spravedlnost otylá stoupne na váhu

Ach, jak znějí v listoví krásné skladby
jenž zpívaly všem těm malým tvorům
To les chrání před nebezpečím jako hradby
každý proto spěchá k šumícím borům

Laskavá náruč lesa mě hřeje na hrudi
O čem zpívá les to zjistíme záhy
poslouchete občané, ať nejste citově chudí
proto lese hraj , pro ten život neblahý
Autor Petr27, 07.01.2018
Přečteno 810x
Tipy 3
Poslední tipující: Kapka, Anděl
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

v lese zeleném to bylo
tam se srdci ulevilo

08.01.2018 09:38:34 | Kapka

Petí...moc krásné..

08.01.2018 06:39:53 | Anděl

díky :)

15.01.2018 22:19:36 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí