Na pile

Na pile

Anotace: aneb jaké to je pracovat v lese

Sbírka: Po stopách vesnice

Pracoval jsem v hlubokém lese na pile
kolem vrčely železné zuby prožírající klády
nekonečná lopota, prach, pot a píle
jen řežte chlapy, dokud je les mladý

Vůně Jehličí se mísí s pachem pilin
to když kmeny dopadají na mýtinu
každý večer budu tou dřinou opilý
Ve tvojí posteli si na chvíli odpočinu

kolem hlavy létají kusy stěpky a třísek
za stálého vrčení strojů požírající dřevo
uprostřed hvozdu v místě nejhustších křovisek
jsem tě prvně spatřil má krásná děvo

Leží holé kmeny složené do hranic
bez větvoví jsou připraveny k odvozu
bez těžké techniky se nehnou ani za nic
už jedou traktory za práskajícího lomozu

Táhnou těžká kola stromy z lesa
na pilu, jejiž zuby kmeny na prkna nařežou
však, kde dřív stála listnatá tělesa
dělníci nové kmínky zpátky dovezou
Autor Petr27, 29.01.2018
Přečteno 501x
Tipy 1
Poslední tipující: Anděl
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Petí...hezké:)

30.01.2018 08:11:24 | Anděl

díky :)

30.01.2018 19:28:03 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí