Kamenice

Kamenice

Anotace: Báseň o řece našeho kraje

Sbírka: Jizerské ozvěny, Skleněný déšť (výbor)

V čisté řece pramenící vysoko v horách
potápí se sivé balvany, jak prám
kluzký mech obepíná kamenné tělo
Kamenice si cestu klestí až k vám
Ach, jak rád k ní chodím velice
chytat na dřevěný prut bělice

Kamenice si v údolí tiše píská
písničku o rodné hroudě v remízku
jak se řece po našem kraji stýská
na své pouti pozdravuj svou vísku

podél Kamenice jež se šibalsky vine údolím
cestou míjí les se zbytky sklářské minulosti
která u nás na severu bývala dávnou chloubou
zde na horách žili v roubenkách lidé prostí
navěky jsou však spojení s horskou řekou
která teď do dáli odplouvá na cestu dalekou
Autor Petr27, 12.03.2018
Přečteno 483x
Tipy 3
Poslední tipující: Anděl, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Petí...jako obvykle- hezky se četlo!

13.03.2018 06:56:32 | Anděl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí