Strom na zasněženém kopci

Strom na zasněženém kopci

Anotace: báseň o stromu

Sbírka: Po stopách vesnice

Roste holý strom na zasněženém kopci
kolem, jen bílé peří se z nebe snáší
však stále bílý kostelík stojí v mojí obci
bledá tvář luny nad vsí, zatím světlo zháší

kolem stromu, jenž má holé větvoví
létají kosi hledající potravu ve studené zemi
kde však žížaly schovává, samotné slunce nepoví
dělit o potravu se však musí se všemi

Zjara, až strom smaragdy zbarví své listy
budou kosi zpívat u jeho koruny
nad pohled jsem si obrazem jistý
jejich popěvky budou slyšet blízko luny
Autor Petr27, 16.03.2018
Přečteno 448x
Tipy 1
Poslední tipující: Iva Husárková
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí