Na okně kvetou muškáty

Na okně kvetou muškáty

Anotace: báseň o muškátech na oknech chalupy

Sbírka: Po stopách vesnice

Na okně kvetou muškáty
Květy se jim zarděly
v kaštanovém květináči
jakoby se před létem styděly

Okna svítily v poledním slunci
pelargonie mocně všechen hmyz vábily
když blankyt přešel v černou oblohu
dešťové krůpěje krásné květy zabily

Za oknem se muškáty smály
v ranném létu se víska topí
po květech však nezůlstaly ani památky
příroda zdá se letos vše pochopí
Autor Petr27, 20.04.2018
Přečteno 480x
Tipy 2
Poslední tipující: Anděl
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moje babička mívala plné okna muškátů a historie se opakuje. Já je mám také .-)
Milá báseň .-)

27.01.2020 22:44:53 | Jaruška

babička na chalupě taktéž :)

27.01.2020 22:46:41 | Petr27

Petí - krásné. muškátů mám plné schody a okna:)

21.04.2018 14:00:51 | Anděl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí