Aprílová noc

Aprílová noc

Anotace: ...

Sbírka: Slovensko - moja vlasť

Apríla noc biela
mesiac nad strechou
zlato, striebro zlieva
v kýpťoch orechov.

Zem sa budí zo sna
vo dne, v noci bdie.
V miazge pučí sosna
jarný chlad ňou chvie.

Všade samý šuchot
život storaký.
Jar si do rúk vzala
kvetné opraty.

Len vo mne akosi
sa nepúšťa ľad.
Hmla mrholí, rosí
a mrzne na inovať.

Vidím v kýpťoch orechov
nový zrod duší.
Prosím ťa, mladá jar
stvor vo mne kvetný raj
a srdce nech mi túži.


Anna Vodičková
Autor annav, 21.04.2018
Přečteno 452x
Tipy 2
Poslední tipující: Fany
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

:-) pěkně :-)! ST

21.04.2018 19:28:30 | Fany

ďakujem

22.04.2018 10:45:45 | annav

:-)

22.04.2018 17:12:19 | Fany

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí