Zvonky začaly v louce vyzvánět

Zvonky začaly v louce vyzvánět

Anotace: báseň o zvoncích v louce

Sbírka: Po stopách vesnice

Zvonky začaly v louce vyzvánět
aby vesnice po noci očka otevřela
dotekem větru se začala stébla klanět
a byla novým dnem celá vřelá

Zvonky začaly v louce vyzvánět
to slunce hlásí čas k obědu
každý tvor se jal po potravě shánět
počkejte chvilku já za vámi pojedu

Zvonky začaly v louce vyzvánět
den odpočívá v odpoledním svitu
paprsky musely zlověstné mraky odhánět
přestože měly v sobě spousty citu

zvonky začaly v louce vyzvánět
venku se šeří a louka půjde spát
hlavičky zvonečků se budou ospale uklánět
neboj , nemusíš se o ně lásko bát
Autor Petr27, 23.04.2018
Přečteno 441x
Tipy 3
Poslední tipující: střelkyně1, Frr
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tak úplně jsem si tu louku s těmi zvonečky představila,já v tvé básni našla hrozně moc krásy:-))

24.04.2018 14:25:15 | střelkyně1

díky sem rád že se ti báseň líbí :)

24.04.2018 14:32:40 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí