Pod stromem

Pod stromem

Anotace: romanická báseň

Sbírka: Po stopách vesnice

Strom bzučí v orchestru lesních včel
dívka pod ním ležela a tiše dřímala
zrovna jsem kol něho ráno šel
když si šum listů ve větvoví vnímala

Strom bělá kvítky,jak obalený vatou
meztím panna odešla, neb se začala dusit
během záchvatu myslela na maminku zlatou
ani já nemohl v tu chvíli nic zkusit

Dalšího dne už dívenka pod stromem seděla
s milým mládencem tam dlouhé hodiny klábosili
mlčky mu do oříškových očí hleděla
jen čas kolem nich chodil jak zběsilý
Autor Petr27, 08.05.2018
Přečteno 427x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí