Volba květin

Volba květin

Anotace: Báseň inspirovaná dnešní prací na zahradě

Sbírka: Po stopách vesnice

Jsem spoután omamnou vůní bazalek
na louce svítí barvami jako duha
končící kdesi v místech nedostižných dálek
krása květin - zlá paní, ale dobrý sluha

Skláním se nad souvislou řadou macešek
jež hynou pod žárem sluneční záře
sázel jsem je láskou v noci na dnešek
ach půvab květin, jak svatí u oltáře

Sotva zřím učesané záhony dlouhými hřebeny
který rosný déšť zalívá než vybledne luna
upravené řádky neposedný vítr zahází semeny
stejně prudce jak na poušti písečná duna

Když bučiny zdraví vítr tichým hlasem
jak před státníkem provádí hluboké úklony
Na čerstvé narcisy hledím s úžasem
v květnové zahradě dnes neplatí žádné zákony

Vylétají mlsné včelky z barevného kalichu
aby na zimu,jak proud tekl med
proto musíme v zahradách být potichu
ach na rozkvetlou zahradu jaký to pohled
Autor Petr27, 14.05.2018
Přečteno 405x
Tipy 2
Poslední tipující: Marcella
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

... tak to milý zahradníčku ...
... prosím si uvázat pěknou kytičku ...
... ranní rosa ať nechá v ní otisk tvých rukou ...
... sluce aby v ní vonělo tvou myšlenkou ...
... když ve váze k ní přivoním na chviličku ...

15.05.2018 19:09:10 | Marcella

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí