Javory stíny vrhají

Javory stíny vrhají

Anotace: básseň o javorech

Sbírka: Po stopách vesnice

K večeru javory vrhají stíny
když slunce hlavu sklání za humna
zatím žiješ s puncem svý viny
můžu ti jen přát ať nejsi smutná

U javoru si celý den o mne snila
když listoví šumělo jako mořská pěna
jsi rosou co se do mě ráno vpila
jsem muž a ty budeš moje žena

V noci v javorovém háji cosi straší
to jen sova přeje stromům hezký spánek
hluboké tóny výra všechnu zvěř vyplaší
čeří se i voda z lesních studánek
Autor Petr27, 16.05.2018
Přečteno 387x
Tipy 1
Poslední tipující: Anděl
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Petí...javorový háj..ach to je tak krásná představa!

17.05.2018 08:02:02 | Anděl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí