Pod rojem včel bzučí v keři

Pod rojem včel bzučí v keři

Anotace: Báseň o včelách

Sbírka: Po stopách vesnice

Pod rojem včel bzučí v keři
purpurový květ svou vůní přivábí armádu
okvětní plátky se jak vlnka čeří
dejte trochu medu na lžičku pro pár kamarádů

Letí pilné včely na košatou lípu
voní květ do celého širého okolí
trochu usušené směsi do čaje nasypu
když mé tělo přeci jen zabolí

Letí včelí roj zpátky do úlu
aby ochránil královnu před útoky
každý kdo by chtěl škodit - má smůlu
ten kdo uškodí skončí s rudými otoky
Autor Petr27, 22.05.2018
Přečteno 425x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí