Jaká to novina ?

Jaká to novina ?

Anotace: Báseň o osudech malého vrabčáka :)

Sbírka: Po stopách vesnice

Jaká to novina ? narodil se vrabeček
jeho matka ukryla hnízdo hluboko v listoví
kde se skrývá ten maličký drobeček ?
ani dravé zvěři husté křoví nic nepoví

Jaká to novina ? klubou se další vajíčka
náš vrabeček má brzy plno sestřiček a bratříčků
matka starostlivě češe a zahřívá malá tělíčka
v zeleném listoví na vysokém keříčku

Neuběhl ani rok a vrabec už letí
nejdřív nad pole , potom do mlází
obletět kolem slunce si troufl na potřetí
co na nebeský lán vroucně vychází

Jednou se však Vrabeček nevrátil z dálavy
marně ho matka volala od svítání do klekání
možná ho snědla liška, možná klovl pták krákavý
snad se s ostatními na blankytu prohání
Autor Petr27, 15.06.2018
Přečteno 439x
Tipy 4
Poslední tipující: Kapka, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí