První podběl

První podběl

Anotace: Příběh o zlatém podbělu :)

Sbírka: Po stopách vesnice

V luzích zlátne první podběl
při zeléném měšci na tisíc dukátů
pod sítí červánků obzor zrůžověl
ty děvčátko čekáš večer na tátu

Večer pomalu houstne jako dým
tvůj otec se z rachoty stále nevrací
kdy objeví se ve dveřích ti nepovím
za brzkého kuropění odchází za prací

padla noc, tma splašila oře vrané
tatíček přichází k brance železné
bez peněz a šaty má otrhané
na rodné hroudě své štěstí nalezne

V ten den kdy za prací odjel
potkal ho cestou jeden malý spratek
na louce právě kvetl podběl
co se zlatem třpytí u tvých vrátek

Další den byl ten hoch potrestán
chytili ho na luhu s podbělem
proti božímu trestu je malý pán
vznáší se na blankytu s bělavým andělem
Autor Petr27, 19.06.2018
Přečteno 356x
Tipy 1
Poslední tipující: Iva Husárková
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí