Vítr v lese

Vítr v lese

Anotace: Báseň o lese a větru :)

Sbírka: Po stopách vesnice

Zabloudil vítr v lesích
dřív než se den sešeří
bude ten neposedný čtverák
hladit stromy v zelené kadeři

Při měsíčku usne les
Bloudí vítr vysoko v povětří
však ani poslední lístek
od něžného pohlazení neušetří

Vznáší se vítr o polednách
nad luhem , nad lesem
povídá smrk svému bratrovi :
Neviditelný přítel už jde sem

Šeptala jedle stojící na pasece
vítr jí rozcuchal jehlíčí učesané
uklonily se dva smrky dlouze
jak před bohem páni křesťané

Vítr sedával bukům v korunách
U stromu páni křesťané modlete se
a dobře ho teď poslouchejte
jak vítr prochází se po lese
Autor Petr27, 25.06.2018
Přečteno 451x
Tipy 2
Poslední tipující: Anděl, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásné Petí...moc.

26.06.2018 07:36:32 | Anděl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí