V oboře

V oboře

Anotace: Báseň o životě hajného a zvířatech v lese

Sbírka: Po stopách vesnice

Leží srnec zraněný v oboře
ještě dýchá přesto s nožkami nahoře
potají snil o moudrém hajném
jenž se večer vracel z revíru
pospěšte pane! - srnec má v noze díru
a leží zde v místě tajném

Leží zajíc zastřelený v oboře
tak tiše jako v pozlacené komoře
ležet tady smí dlouho do noci
snad zůstal by tam ještě dnes
kdyby ušáka nevyčmuchal hajného pes
bohužel zajícovi už nemůže nikdo pomoci

Našli lidé na borůvkách hajného v revíru
hlavou k zemi otočenou od dalekého vesmíru
odešel klidně vprostřed svého lesa
zvířata se nad ním mlčky sklání
jen větřík ho hladil po studené skráni
pláče pro něj les i sivá nebesa
Autor Petr27, 28.06.2018
Přečteno 367x
Tipy 1
Poslední tipující: Iva Husárková
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí