Růžový červánek

Růžový červánek

Anotace: Báseň inspirovaná večerem na vesnici

Sbírka: Po stopách vesnice

Růžový červánek, jak plamen pohasíná
jiskry vzhůru letí,jakoby křídla měly
jak táborový oheň hlásí nám
kolem něj se známé písně pěly

V růžových šatech tančí na obláčku
roj jisker dávno sfoukl vítr,jako svíčku
na zem rosu rozsypal z objemného váčku
stříbrné perličky zůstanou na tvém líčku

Když ráno slunce rosu vypilo
ze zlatého džbánku kapky nemizí
dost pro všechny v něm zbylo
voda je po noci chladná a ryzí

Růžový baldachýn se vznáší tak lehce
jako byl by vycpaný husím peřím
opustit nebeskou loži se mu nechce
slunce z východu, však spěchá ke dveřím

Červánek pak slunci své místo přenechal
do večera, než soumrak světlo zhasne
z nebeského lánu pak kvapem spěchal
celý den,že musí spát je mu jasné
Autor Petr27, 20.07.2018
Přečteno 417x
Tipy 4
Poslední tipující: Kapka, Anděl
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Petí!!!moc krásný!!!!!*ST*

21.07.2018 09:27:36 | Anděl

Díky:)

21.07.2018 19:12:55 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí