Nebe modré jako len

Nebe modré jako len

Anotace: báseň o krásném letním dnu

Sbírka: Po stopách vesnice

Nebe modré, jakoby vysázelo len
slunce vstává a češe zlaté kadeře
ráno se dívá chalupám do oken
poslední červánek zrovna posadilo za dveře

Širé moře sedící na blankytě
unáší mráčky,jako odvázané lodě
v klíně je houpá jako vlastní dítě
po té čisté a modré vodě

Nebe modré,jako očka dětí
kteří pod ním celýde skotačí
až jednou k nebi husy odletí
uvidí zemi jak se dokola otáčí
Autor Petr27, 21.07.2018
Přečteno 422x
Tipy 3
Poslední tipující: Frr, danaska
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jsem ráda, že mohu jako první pochválit tvou pěknou báseň a dát ST.

21.07.2018 19:57:24 | danaska

Díky sem rád,že se ti báseň zalíbila :)

21.07.2018 20:00:42 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí