Štědrost země

Štědrost země

Anotace: báseň inspirovaná knihou J.Kožíška

Sbírka: Po stopách vesnice

Prodalo zlaté slunce
luhu,lesům po korunce
ať koupí květové šaty
boru vystačí na dva platy
sáhlo do kapsy pro penízek
aby bohatství pozbyl malý remízek

Prodalo stříbrné luně
dva talířky po koruně
aby házela je z výše
když zem spí musí být tiše
bledý talíř luny vrhá stříbro lesklé
noční nebe jakoby tonulo ve skle

Prodala maličká hvězda
koš jablek a každému dnes dá
plody jakoby skákaly z koše
však stály jen půl groše
pochutnají si všichni obyvatelé lesa
také strážcům oblohy srdéčko zaplesá
Autor Petr27, 10.08.2018
Přečteno 358x
Tipy 1
Poslední tipující: Anděl
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí