Kos muzikant

Kos muzikant

Anotace: O zpěvných ptácích

Sbírka: Po stopách vesnice

Kdo časně ráno vyhrává
na své píšťaly v hrdélku
přání nového dne všem dává
budí hospodáře i starou selku

To kos,jako noc hluboká
krásně píská ze svého zobáčku
své písně na celou ves toká
a pošle je vzhůru k mráčku

Kosí písně snad konce nemají
dávno procitl les i chalupa vstala
bodejť by nezpívaly když je znají
kdo nevěděl,toho se zeptala

Kos,jak vytažený z komína
poskakuje na louce jako střelený
občas na něho matka vzpomíná
když domů zaletěl na keř zelený

Své rodině pak na píšťaly píská
ač dávno rozletěl se v širý svět
matka stále jeho duše blízká
chodí s ním kosí písně pět
Autor Petr27, 12.08.2018
Přečteno 331x
Tipy 1
Poslední tipující: Anděl
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

kos jak vytržený z komína:-) krásný Petí!!!

13.08.2018 07:59:58 | Anděl

díky:)

14.08.2018 18:51:16 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí