Napadaly hvězdy do studánky

Napadaly hvězdy do studánky

Anotace: báseň o studánce v noci

Sbírka: Po stopách vesnice

Napadaly hvězdy do studánky
během noci tam laň chodí pít
ještě,než objeví se ranní červánky
musí u ní své slzy prolít

Hvězdy se vznáší na hladině
dokud noc jasná tam svítí
rozkřiklo se v naší dědině
bílá očka hvězd uvízla v síti

Hvězdy jsou,jak drobné penízky
jenž lidé naházeli jen pro štěstí
ve studánce poblíž malé vísky
měsíc tiše vzlykal tísnivou bolestí

Když noční nebe přikryl mrak
hvězdy jakoby je laně vypily
přispěchal měsíček,aby naplnil štědrý vak
však ty mince tam včera byly
Autor Petr27, 14.08.2018
Přečteno 438x
Tipy 6
Poslední tipující: bogen, Šípková Růženka, Iva Husárková, Anděl, Kapka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí