Čerstvý vítr

Čerstvý vítr

Anotace: Mladý čerstvý vítr fičí...

Mladý čerstvý vítr fičí po kraji,
chvíli češe stromy, chvíli čeří hladinu.
Jednou letí v kopcích a hned v údolí,
nepostojí moment, natož hodinu.

Ze stromů znavených sypou se na zem
penízky podzimu, z nebe padají.
Všude jich po kraji válí se rázem,
žel nebudou bohatí, ti co je sbírají.

Zhluboka jímám studený vzduch,
vyhlížím Martina i s jeho koněm.
Za humna koukám a bystřím sluch,
kdyby snad náhodou projel tu kolem.

Sníh zatím nepřišel, tak hrabu listí,
dělám si hromádky ze žlutých penízků.
Bude jich kupa, tím sem si jistý,
lístků je milion, jenomže bez zisku.

V kamínkách zatopím a uvařím čaj,
do čaje kapičku, trošku se odměním.
Venku je sychravo, v domečku ráj,
po práci v zahradě si pohodu zasloužím.
Autor milda0043, 10.11.2018
Přečteno 336x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí