List

List

Anotace: budete mít odvahu v životě vzlétnout, nebo radši v jisté louži?

Padal déšť v podzimní den
a vítr si hrál s listy
a jeden se v tanci a vzduchu chvěl
byl jiný snad barvou nebo tělem
třásl se a chvěl ale ne hněvem
vylétl vysoko, proud vzduchu ho vál
nad hřbety domů a stromů val
vylétl do výše až nad všechny bloky
listy volaly, pojď dolů mezi nás, mezi leklé mloky
a on letěl nedbaje výzvy
vítr ho trhal a kapky jizví
dolétl nejvýše do velké dálky
a spatřil vítr, déšt a těžké mraky
letěl krajem trhán bouří
však nikdy by neměnil za klid v louži
odlétl z kraje a ztratil sil
však šťastný, že kdy tady byl
slétl pomalu, přistál něžně
na louce mokré, kde listy nejsou běžné
ulehl roztrhán ve spánek věčný
hrdý a štastný, že byl jedinečný...
Autor Elf, 25.02.2007
Přečteno 573x
Tipy 2
Poslední tipující: nrocinu Jednorožec
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

jedinecná ... ST*

18.03.2009 20:20:00 | nrocinu Jednorožec

Je mi to hodně blízké... napsala jesm hodně podobných :-)))

01.03.2007 14:53:00 | no

Tak tohle mám rád, dát smysl, příběh i těm nejobyčejějším věcem, pár drobností bych vytkl, ale proč, když jsi mě po ránu tak dobře naladil...

26.02.2007 07:30:00 | Pe&Pa

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí