Když drak s vlaštovkou se potká

Když drak s vlaštovkou se potká

Anotace: Koloběh přírody nezastavíš a od podzimu je už krůček k zimě...

 

Jak chmýří vznáší se
vlaštovky ve větru,
po strunách ornice
běhají ve svetru
děti, co pouštějí
barevné draky,
v blátivých šlépějích
lesknou se mraky.

Vítr, ten pacholek,
píská si vesele,
z draků a vlaštovek,
chvíli jsou přátelé.
Tam někde pod mraky,
krátce se pozdraví,
poté se vlaštovky
k Sahaře vypraví.

Večer, po setmění,
pak všechno ztichne,
na uschlé osení,
zrána mráz dýchne.

Z komínů valí se oblaka dýmu,
ve vzduchu cítit je blížící zimu



Autor kekebreke, 21.01.2019
Přečteno 242x
Tipy 3
Poslední tipující: Kyška, Mt. Blanc, Kapka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí