Sněženka a zvonek

Sněženka a zvonek

Anotace: báseň o předjaří

Sbírka: Plamínky čechravy

Na zasněženém kopečku
povídá sněženka zvonečku
,,Tvůj ještě nepřišel čas''
kol sníh a třeskutý mráz !
honem zvonku do domečku ''

Ač zde sněhu hromádka
celý kraj je krásný jak pohádka
ale co to zpod hlíny klíčí ?
snad sněženky s několika petrklíči
ach jak barevná bude zimní zahrádka

Sněženky se rodí s prvním sluníčkem
jež na nebi pózuje se slavíčkem
zvonečky spát budou až do jara
než zlatý talíř teplé počasí obstará
pak probudí kvítí maličkým budíčkem
Autor Petr27, 26.01.2019
Přečteno 571x
Tipy 3
Poslední tipující: Tvbm, Jeněcovevzduchukrásného, Kapka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí