Je tu hezky

Je tu hezky

Anotace: Krása skrývající se v nepohodlí

Melodie praskajícího ledu
V břichu chuť hladu
Orchestr hladovějiciho ptactva
Z dálky ozývající se hlas života
Je tu hezky

V ústech pachuť piva
Daleko je vůně jara
Ku předu pochodujicí armáda mrazu
Málo síly, málo spánku
Je tu hezky

Daleko upirají se zraky
Blízko nad hlavou tančící mraky
Nohy křičí dost už, stačí!
A srdce tančí radostí
Je tu hezky


S odvahou, bez pýchy jít
Jen pro strach chvíli žít
To nežádá odvahu ani píli,
Jen lásku, a sílu utéct jim
Je tu hezky

Těm, kteří mučí nás!
Až dojde nám
Že my sami jsme ti co drží se zkrátka
A že naše volba, zda otevřeme vrátka
Je tu hezky

Každý chce přežít,
Málokdo žít
Každý chce pohodlí,
Nám stačí BÝT
A tak je nám hezky

Je tu život i smrt
Je nebe i klec
Máme šanci i nástroj
Co brání nám je pokoj
Je tu hezky

Ten pokoj, čtyři stěny
Tady i v naší hlavě samé bedny
Je to pohodlné a bezpečné
Naše smysly nechává netknuté
Také je tu hezky

Krásnější je ale vůně ohně,
Štiplavý zápach kouře,
Na vlasech jinovatka,
V dlani křížek, co dala mi matka
Tady je hezky
Autor Špacír, 01.02.2019
Přečteno 320x
Tipy 3
Poslední tipující: Kapka, Iva Husárková, šerý
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkná práce. "V břichu chuť hladu" hezký obrat.

01.02.2019 21:25:21 | šerý

Mockrát děkuju

01.02.2019 21:28:27 | Špacír

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí