Řeka spí pod ledem

Řeka spí pod ledem

Anotace: Báseň o zamrzlé řece

Sbírka: Matčiny oči

Řeka spí pod ledem
její ztuhlé tělo s chladným pohledem
marně čeká na konec této zimy
ledové kry vězní ryby pod vodou
u níž dívka prochází zimní přírodou
u té řeky povídá si s nimi

Když řeku uspal tuhý mráz
zima na ní vystavěla ledovou hráz
její boky brání vodě v další tůře
slunce zanechalo v ledu hřejivé otisky
to paprsky zemi obohatilyzlatými penízky
i v dobách kdy je světu nejhůře
Autor Petr27, 01.02.2019
Přečteno 386x
Tipy 4
Poslední tipující: Kapka, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí