Sonet o Krajině

Sonet o Krajině

Anotace: ---

 

Sonet o Krajině

 

V bílém sněhu pod oblohou záře dávných hvězd,

jiskry času Boží stopu vyslovily tichem lesa;

v předpokoji konce noci zazněla mi srdce krása –

poutníkovi, který nezná konce vlastních cest.

 

Krajina je zřídlem spásy našich otců, našich dětí,

pramenem co stále proudí – z dávné doby hlas,

vymezuje trpký osud – dává mu svůj čas,

když jsme všemi opuštěni, čekající bez objetí.

 

Kráčím domů z města němých, bez vody a cestou prachu,

s hudbou v srdci osvobozen projdu branou tenat strachu,

kde mi Slunce navždy předá světlo pouze Tvé.

 

Kdesi zazní zvony v dálce – hluboký tón osamělý;

život Lásky přijde znova – to co oči neviděly;

budu čekat s Duší Země – v ní najdu jen své.

 

Autor ARNOKULT, 05.02.2019
Přečteno 282x
Tipy 9
Poslední tipující: Iva Husárková, šerý, Frr, Tvbm, Mt. Blanc
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásná...

10.09.2020 22:05:31 | Jaruška

Děkuji.

10.09.2020 22:12:13 | ARNOKULT

Moc, moc děkuji. Jsem pouze diletant - nicméně silně, silně ovlivněný řeckou a latinskou poezií. Těch zhruba devět let (byť po práci) u vynikajícího pana doktora Němečka zanechalo stopu.Před rokem 1997 (či 1996 - už nevím) jsem byl pouze inženýrem, dokonce hlavním vodohospodářem ČEZ.

05.02.2019 22:05:55 | ARNOKULT

Klasiku, co tě mám povídat... Jako starý ročník vína Reserva. Poválet a snít.

05.02.2019 20:07:25 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí