Bílý kvítek

Bílý kvítek

Anotace: jarní báseň

Sbírka: Matčiny oči

Bílý kvítek zimou se třese
nepočkal na slunce a vesnu
počkám až vítr po luhu sníh roznese
a pak do bílých peřin poklesnu

Já ptal se té květiny
kde jaro zapomnělo zelený šat ?
ač březen a bílý kvítek jediný,
má být mrazivým kordem sťat

Když sníh zjara ztrácí tvar
voda podél proudu kvítek vzala
v mé duši, jak kráter roste zmar
není děvče, které by ho chovala

U břehu bude jiná dívka stát
snad ten kvítek bílý z vody vyloví
snad jen tu bych upřímně měl rád
bohužel mi to na tu dálku nepoví
Autor Petr27, 05.02.2019
Přečteno 478x
Tipy 6
Poslední tipující: Rebejah, Iva Husárková, Kapka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Příjemné jako vše od Tebe:) Líbí se mi Tvá tvorba:)
Tip

09.02.2019 15:27:17 | Rebejah

Něžné... líbí se mi.

06.02.2019 11:07:01 | Kapka

díky

06.02.2019 16:16:22 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí