Zimní obraz

Zimní obraz

Anotace: Báseň o zimě

Sbírka: Matčiny oči

Zima vyšla se štětcem v ruce
jež, vytahané od těžkých lopat
mráz dnes štípe tak prudce
až do oken začal obrázky malovat

Maluje a barvou pranic nešetří
v bílé krajině všude kolem cáká
než vejdeš,všechno ze sebe setři
jen zima zlá tě k nám přiláká

Ten zimní obraz zřím za oknem
ale doma horoucně hřejí kamínka
z dlouhé zimy proto nezahořknem
když za dlouhých večerů vyprávěla maminka

Jak vprostřed zimy venku sama stála
už den se loučí jak se stmívá
přesto na širé plání sama malovala
nad zimním obrazem pak po nocích snívá
Autor Petr27, 09.02.2019
Přečteno 386x
Tipy 5
Poslední tipující: Fany, Frr, šerý, Kapka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Zima bíle malovaná
obraz který nezebe...

09.02.2019 21:30:56 | Kapka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí