Ptáci staví v korunách hnízda

Ptáci staví v korunách hnízda

Anotace: jarní báseň

Sbírka: Matčiny oči

Už ptáci staví v korunách hnízda
to jaro se hlásí a halasně hvízdá
na louce duhové kvítečky vyzvání
a kdekdo nemá o zimě ani zdání

Stavilo se jaro jen na skok
ještě musí k rozpuku učinit poslední krok
zatím nemohu,jak to slunko chodit bos
však v hvozdu hlaholí první kos

Honem jaro honem k nám pospěš
Mnoho srdcí v naší vsi potěš
v hnízdě už se líhnou ptáčata
jež byla s velikou láskou počatá
Autor Petr27, 12.02.2019
Přečteno 378x
Tipy 2
Poslední tipující: Jeněcovevzduchukrásného, Fany
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí