Slunce vstává,začíná den

Slunce vstává,začíná den

Anotace: Báseň o ránu v horách

Sbírka: Matčiny oči

Od vysokých hor slunce budí,
zvuk píšťaly a pastýři chudí
rozsypalo po obloze zlatý pel
když ustlalo přehoz červánkových rubínů
ozářilo se nebe tisícem barevných odstínů
když v krůpějích rosy dopřává si koupel

Slunce vstává,začíná den
už na blankytě drží ho třmen,
Malého vozu jenž nestihl odjet včas
Vy nebesa záříte od světla zdroje
už dávno vstalo i děvčátko moje
aby přivítalo hned zrána sluneční jas
Autor Petr27, 21.02.2019
Přečteno 412x
Tipy 2
Poslední tipující: Kapka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí