Na nebi právě hvězdičky dozrály

Na nebi právě hvězdičky dozrály

Anotace: Báseň o nebi (inspiráno V.Hálkem)

Sbírka: Matčiny oči

Na nebi právě hvězdičky dozrály
jak na stromech zlaté hrušky
měsíčku něžnou večerní píseň zahrály
potemnělý blankyt přikryly červánkové podušky

Modré nebe hluboké jak moře
mráčky jak pramice plují oblohou
proč jste tak strašně vysoko nahoře
to ani ptáci zvědaví vědět nemohou

Ten blankyt tak hluboký a tmavý
jenž jako oceán v noci mizí
kdoví kde konec mají jeho dálavy
časně ráno však zralé hvězdy sklízí

Obloha jak nekonečné moře nad námi
do níž se luna jak koráb potápí
občas v mracích chodí mezi kapkami
a bez slunce se hrozně trápí
Autor Petr27, 26.02.2019
Přečteno 396x
Tipy 1
Poslední tipující: vlnka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí