Stromy

Stromy

Anotace: báseň do nové sbírky Duše přírody

Stromy jak strážci
našich cest, které
se rozcházejí,
šelestí listím píseň o rozluce -
cesty lidí jsou
jako kořeny
do šíře rozklenuté
křižovatky života
od středu věcí
do neznámých dálek
a přece ukotveny v zemi

Stromy jak strážci
našich cest, které
se sbíhají svými letokruhy,
kynou na pozdrav
poutníkům
na zelené pláni žití
stromy a osudy
rozkvetlé jarem
stromy a osudy
hýřící létem
stromy a osudy
zmoudřelé podzimem
jsou podobny sloupům
chrámů a skal,
přetrvávajících věky

Stromy jak strážci
našich cest, které
se kříží a střetávají
v lásce a nenávisti,
hrozí černými prsty větví
všem, již zapomněli
na své lidství,
stromy skácené
vichrem válek a hamižnosti
umírají s lítostí i kletbou
na zkrvavených rtech
svých kmenů
a s křikem bolesti
rozpolcených lebek korun
Autor Dolma, 12.03.2019
Přečteno 316x
Tipy 8
Poslední tipující: jitoush, Frr, Kapka, vlnka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...ANO.......Ji.

13.03.2019 16:35:51 | jitoush

Stromy - duše a jedna z největších krás přírody.

13.03.2019 10:24:28 | Kapka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí