Klisna a hříbě

Klisna a hříbě

Anotace: Báseň koních

Sbírka: Plamínky čechravy

S klisnou, před tu stáj
vyšlo nemotorně malé hříbě
se západem sešeří se háj
drobátko má se k světu libě

Klisna od něj nehne se
jen když na zelený luh zavítá
pak ještě proběhnout po lese
honem zpátky neboť právě svítá

Hříbátko ale u stáje není
marně ho klisna zoufale nahání
tam u lesíčka nebo v zeleni,
na kopečku ve strmé stráni

Objeví se náhle v zahradě
tu koníčka spatří bystrým okem
jak tam nesměle v malé ohradě
již chodí svým jistým krokem

S klisnou, před tu stáj
přišly oba v pravý čas
vyšlo slunce v ten kraj
a na pastvu mohou jít zas
Autor Petr27, 05.05.2019
Přečteno 421x
Tipy 5
Poslední tipující: vlnka, Básník Karel
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ach taková nádhera.
Opravdu přelíbezné.

05.05.2019 22:06:57 | Básník Karel

děkuju moc :)

06.05.2019 16:46:03 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí