Májové verše

Májové verše

Anotace: Báseň o máji

Sbírka: Plamínky čechravy

Vyšlo na nebeské klenutí
slunce májové, jež rozkvetlo
ač ho ke svitu žádný nenutí
předalo nám to věčné světlo

Poletím ke slunci na peruti
jež patřit budou vznešené labuti
slunce nás po tváři pohladí
paprsky jak struny na citeře naladí

Ptáčci létají pod modrým baldachýnem
pod křídly se šíří omamná vůně,
dole vonící mateřídoušky s rozmarýnem
jen slunko sedí na nebeském trůně

Oblékl jabloň v bílý šat
Máj, jako módní návrhář
oděvem krajinu obléká odevšad
jenž v jeseni s plody potrháš

za oknem zní flétny táhlý hlas
jako skřivánek letí oblohou sinou
aby zeptal se zpěváček jednou nás
až objeví se nad rodnou dědinou

Kvetou již šeříky v každé ulici
v máji pozdravuj všechny holubičky
jejich peříčka ti pošímrají líci
a květen ti pod třešní rozdá hubičky
Autor Petr27, 10.05.2019
Přečteno 440x
Tipy 1
Poslední tipující: J.Karasová
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí