Noc

Noc

Pod oblaky, nad jezery 

halí nebe soumrak šerý

rychle se to ale stmívá! 

černo - jak křídla netopýra 

 

ticho světa objímá tě 

jak vzácný klenot v měkké vatě 

země spí, už tiše dřímá 

 vzduch je chladný - až je zima

 

mlčení se vůně line

splétá se do révy vinné 

voní jako tisíc růží

jako pára nad kaluží 

 

Pak pod oblaky, nad jezery 

paprsky slunce vsát už chtěly 

náhle mi zmizel ten krásný sen 

už není noc, však už je den.

Autor Schedir, 26.05.2019
Přečteno 358x
Tipy 6
Poslední tipující: Iva Husárková, Mt. Blanc, šerý, J.Karasová
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkná, vázaná. Líbí se mi.

26.05.2019 13:21:09 | šerý

Dekuji, akorat ta posledni sloka se moc nepovedla

26.05.2019 18:22:30 | Schedir

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí