Šumavské rozjímání

Šumavské rozjímání

 

Kostelní zvony poledne odbíjejí
zastavit čas v krajině zapomnění
domečky stály tu roztroušeny
život je cítit v torzech jejich

Šumavskou krajinou hromy duní
déšť zkrápí zemi, co život rodí
kravičky s telátky přežvykují
ruch žádný neruší tu jejich klid

Bláhový cyklista mihne se kol
baterka zabzučí přidá výkon
necítí přírodu povznášející
neslyší tetřeva v tokaništích

 Poutníci jsme tady osamělí
kročeje znějí poklidem dní
obsáhnout louky, bučiny
vnímat krásu, tiše jen jít

Šumavo na chvíli tu být

 

Šumava, bývalá Krásná Hora 4.6.2019

Autor vlnka, 06.06.2019
Přečteno 264x
Tipy 9
Poslední tipující: Tvbm, Kubíno, Iva Husárková, Marten, Amonasr
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Děkuji za nahlédnutí a těší mě,že jsem se mohla podělit o šumavskou harmonii :-)

06.06.2019 12:31:45 | vlnka

Hezky z toho dýchá ta poklidná atmosféra okouzlení uprostřed krásné krajiny :-)

06.06.2019 10:51:34 | Amonasr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí