Pohled z okna

Pohled z okna

Anotace: :)

Dívám se z okna do ulice
kde povalená leží popelnice
a v dálce kopce s bílým hrotem
předzahrádky s černým plotem.

A na vrcholu ostrých štítů
pozoruji z okna bytu
pohyb černých lehkých křídel
s hnízdy panských orlích sídel.

Majestátně krouží v kruhu
nad nimi je vidět duhu
sledují jen blízká plesa
střemhlav dolů prudce klesaj.

Po náletu rychle k hnízdům
lehkou sílu dají křídlům
a na hnízdech maj drobotinu
tahajíc se o mršinu.

Miluji ten výhled z oken
stejně jak tvou vůni loken
v dálce mocně tma už halí
orli usli, dolétali.

Autor Ďábel sám, 07.06.2019
Přečteno 243x
Tipy 6
Poslední tipující: mkinka, Neegoista88, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Povedené.

17.04.2024 05:57:30 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí