Jaro brzy vládu nastolí

Jaro brzy vládu nastolí

Anotace: Báseň o jaru

Sbírka: Verše

Jaro brzy vládu nastolí
jen co slunce načerpá sílu
volám jaro v širém okolí
i Vesnu,tu květinovou vílu

Zem je do mlhy zahalená
jako nebožtík v rubáši
Vesna na míle vzdálená
zlou zimu do dáli unáší

Ač nás jaro nikdy nezradí
budu kvítky do vlasů plést
ale jak,dívky neporadí
než nové začnou kvést

Jaro Matce přírodě narodí se
jen co projde dělohou
červánky na nebi radostí rdí se
a dočkat se ho nemohou
Autor Petr27, 27.01.2020
Přečteno 304x
Tipy 4
Poslední tipující: Donne, jenommarie, praetorian
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí