Sněženky za brankou

Sněženky za brankou

Anotace: O prvních sněženkách

Sbírka: Verše

U vstupní branky se bělá
celý trs stříbrných kvítků
Zimou se sněženka chvěla
řekni proto malému dítku
přišlo jaro toť zpráva skvělá

Sněženky se krčí za brankou
zvědavě však jaro zdraví
půjdu s Jozkou a Blankou
zahřát ty smutné hlavy
jen nesmí je splést se sasankou

Zmrzlé sněženky vidím u plotu
jak nový sníh je uvěznil
chudinky, trpět musí tu slotu
když studený vítr venku běsnil
a snížil kvítkům pociťovou teplotu
Autor Petr27, 05.03.2020
Přečteno 257x
Tipy 2
Poslední tipující: jenommarie
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hezky jsi si pohrál s kytičkami,
brzy pokvete vše barvami.
Sněženky zazvoní a jaro se odkloní,
létu otevřou branku svou. ;-)
"ST" :-)

05.03.2020 17:44:01 | jenommarie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí