První vycházka po zimě

První vycházka po zimě

Anotace: Jarní procházka psáno volným veršem

Sbírka: Verše z bytu

Keře zlatého deště
jsou obalené
medovými kapkami květů
Místo jara,
sníh se snáší
ale přesto jsem si poprvé
vyšel po zimě
na vycházku

Rezavé mraky vítr žene
jak splašené oře
jenž utekli z výběhu
do náručí klisen
a jejich hříbátek

Na vycházce vidím jak
lidé krmí racky
u náplavky za městem
ranním chlebem
z pekařství na náměstí
je mi čím dál větší zima
a proto
své ruce z ledu
do kapes nořím
a loudavě spěchám domů
Autor Petr27, 02.04.2020
Přečteno 256x
Tipy 8
Poslední tipující: Básník Karel, Iva Husárková, Dobrodějka, Frr, jenommarie
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí