O JARU?

O JARU?

Anotace: Baladická romance///romantická balada_ ( Vše, co vykvete, uvadá... )

Tátové zimní boty vyzuli,
za domem teskně zas proud řeky tek‘,
z bahen vykvetly trsy bledulí,
na chodník spadly kusy omítek.

A slunce hřálo. Klid jak v kostelích,
za ruce jsme se, lásko, drželi,
kejhaly na nás kachny z rybníka
tu věčnou hlášku, že čas utíká.

Při nedělní mši jsem prosil Boha v kleče:
„Kéž ty mi, lásko, nikdy neutečeš.“

Budu vzpomínat, stařec budu-li,
každý den s tebou jak byl zážitek!
Z bahen vykvetly trsy bledulí
a spadly další kusy omítek.
Autor china white, 06.03.2007
Přečteno 537x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Starcem budeš tak za osmdesát let
a těm krásné vzpomínky chutnají jako med...

10.04.2007 22:02:00 | Bíša

krasna..miluju jaro..ale nesmi mi ta omitka padat na hlavu =)
diky za hodnoceni =)

10.03.2007 18:05:00 | Gabika

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí