Prostinké jarní veselice

Prostinké jarní veselice

Anotace: Báseň o jarním veselí :)

Sbírka: Chmýří pampelišek

Jak prostinké jarní veselice
slyším každý den zvenčí
chlapci a dívky těší převelice
že zima už bude menší

Slunce má ústa z karmínu
jako by tváře mělo žhoucí
jen vítr dýchá skrz okarínu
a děti mají očka planoucí

V rozlitém lesku nebe siného
hodily Moranu do náruče ročeje
aby zima odplula do kraje jiného
než jaro po zemi kvítky rozseje
Autor Petr27, 19.04.2020
Přečteno 252x
Tipy 1
Poslední tipující: jenommarie
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí