Únorové ráno

Únorové ráno

Anotace: Báseň napsaná jednoho únorového rána v autobuse.

Krajinou zšeřelou mlha se válí,
Domy, louky, lesy do sebe halí.
Po cestě rosa botu mi smáčí
A ohlá tráva cestu mi značí.
Nahoře nad hlavou měsíc jak zrcadlo,
Zjevil se na nebi, když Slunce zapadlo.
Teď marně čekám až vyjde zase,
Však obloha trochu jasnější zdá se,
Ale ten jas je zatím mlhou zahalen,
Před očima v světlu lamp.
Autor Julius Vlk, 03.05.2020
Přečteno 201x
Tipy 1
Poslední tipující: jenommarie
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkná báseň;-)

03.05.2020 15:40:31 | jenommarie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí