Ježci v listí

Ježci v listí

Anotace: Báseň o ježcích

Sbírka: Chmýří pampelišek

Za jeseně v spadlých listech
malá klubíčka se choulí
slyšet byl jenom jejich dech
ucítíš ostré bodliny na zádech,
jakmile šlápneš na tu kouli

Na hromádce leží zlatá kupka
ze stromů napadaných listů
dej pozor na pichlavá klubka
když příjdeš k tomu místu
kde z těla čouhá ozdůbka

Je to ovšem práce těžká
najít ve spadlé hromadě
alespoň jednoho malého ježka
ačkoliv spí vždy pohromadě
snad spatříme je během dneška
Autor Petr27, 24.06.2020
Přečteno 270x
Tipy 8
Poslední tipující: Iva Husárková, Emily Říhová, jenommarie, Tomcat
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hezky pichlavá ;)

25.06.2020 00:20:41 | Emily Říhová

díky :)

25.06.2020 19:02:00 | Petr27

díky :)

24.06.2020 21:58:24 | Petr27

Pěkná ježečková ;-)

24.06.2020 21:48:31 | jenommarie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí