Na prechádzke

Na prechádzke

Jeseň pomaly lezie
stromom na plecia
a stína konárom prvé
žltnúce dlane

čoskoro budú všetky hlavy ryšavé

les vykrváca teplými farbami
no bezbolestne

skôr naopak

trpezlivé kmene
huby s ihličím v očiach
a slimáčie spoločenstvo
si užívajú vlhkosť vo vzduchu
a v pôde

aj bez vzrušenia

ubudlo sezónnych turistov
a s nimi hluk
šľapaje
odpadky
a použitý toaletný papier
stromom pri nohách

premietam to ticho na displej

nie je všetko zlato
čo sa zelená
a príroda je najtalentovanejším
akademickým maliarom
aj bez umeleckej školy

najlepšie jej idú krajinky
a to celoročne

aj bez rámov
plátna
ťahov štetca
je možné cítiť umenie
miešania farieb

a úplne zadarmo
Autor Nervaque, 24.09.2020
Přečteno 180x
Tipy 7
Poslední tipující: Emily Říhová, Tomcat, jenommarie
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Zadarmo - to je dnes už máločo. Ale predsa;-)

26.09.2021 23:01:28 | gallatea

Uhm, s odstupom rokov je celkom fajn vidieť, že vieš dať svoj štýl aj do jesenného šatu...

26.10.2020 21:56:52 | maryshka008

Krásná realita podzimu...

29.09.2020 16:04:57 | Emily Říhová

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí