Dub letní

Dub letní

Anotace: Duše stromů

Dub letní 

(Quercus robur)

Inkoustem z hálku duběnek

o síle prastarých dubů

pár řádků chci vám říct, 

v dlani však mačkám další 

tisící pátý nezdařený list.

 

Jsou jako varhany v kostele, 

když chorál k patronu české země na kůru hrály!

To zpívali i andělé 

a lidé s hlavou vztyčenou tam stáli. 

 

Inkoustem z hálku duběnek 

mám sen umět verše psát, 

marně však hledám krásná slova 

a diamant, co umí básni pečeť dát. 

Autor Iva Borecká, 28.09.2020
Přečteno 333x
Tipy 20
Poslední tipující: Chane, Marten, Holis, mkinka, zzlatý, V.N.Losinský, enigman, Akrij8, Emily Říhová, Donne, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

to dubínek...

04.12.2020 18:30:31 | enigman

Ivuško,Tvůj sen se touto básní splnil. Tvé verše jsou překrásné.
..ST..

16.10.2020 23:06:12 | Jaruška

...ráda jsem četla.....jdou mi k duhu Tvé o stromech a bylinách....je to
dle mého gusta....tak vítej po dlouhé době.....Ji./úsměv

28.09.2020 21:56:42 | jitoush

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí